Loferer Alm

Donderdag 8 juli

De kabelbaan is nog niet dagelijks geopend omdat het hoogseizoen nog niet is begonnen. Maar vandaag gaat ie wel. Dus wij staan om 10.00 uur in de rij van de kabelbaan, wat is het al warm!!!

We durven het nog  niet aan om naar boven te lopen, aangezien onze kuiten, schenen, dijen, heupen, nog bij moeten komen van de vorige op- en afdaling.  Wij kiezen de makkelijkste  route om naar beneden te gaan. Wij voelen ons als Heidi (of de Sound of Music, net wat je wilt) in de bergen tussen de vlinders, bloemetjes en wolgras. Al vrij snel komen we op een T-splitsing uit waar twee mannetjes op een bankje zitten. Zij geven ons het advies om via een gasthof te wandelen. Ach een kwartiertje extra wandelen, dat kunnen wij wel! En het is zeker een hele mooie route! Een stukje door het bos heen (lekker aangenaam verkoelend). Eenmaal uit het bos gekomen zien we daar het Gasthof liggen. Smachtend op verkoelend drinken, helaas het terras zit al vol. En waar komen toch al die mensen vandaan? We hebben niemand gezien tijdens het wandelen.   Wij lopen vrolijk verder naar beneden. De bordjes zijn trouwens wel heel vreemd.  Een geel bordje: 30 minuten Lofer Zentrum. Zet je 2 stappen dan is het opeens 25 minuten lopen. En zo kan het dus ook zijn dat het opeens een kwartier langer word, of Lofer Zentrum staat nergens meer op de bordjes. Maar ondanks dit konden wij de weg terug vinden. Na een warme wandeling zijn we wel toe aan iets verkoelends. En van de vorige dag weten we nog waar we heel goed ijs en lekkers kunnen eten. Dus daar gaan we weer naar toe. We hebben lekker uitgepuft en onze buik volgegeten met salade en ijs.

We gaan Lofer verlaten en gaan naar Zell am See, we gaan op een hele kleine leuke gezellige camping, Südufer, onder de bomen staan. We vermaken ons al door op onze stoelen te zitten en te kijken naar onze Engelse buren. En de leuke buurkindjes met hun hilarische hondje, aan de overkant.

Dit bericht is geplaatst in 2010 Oostenrijk juli. Bookmark de permalink.