Grossglocknerstrasse

Maandag 12 juli

De eigenaresse van de camping had verteld dat de VVV om 8.00 uur al open zou gaan. Dus wij vroeg uit de veren en om 8.00 staan wij bij de VVV van Heiligenblut om de Kärntencard te kopen zodat we van heel veel  bergbanen  gebruik kunnen maken.  Foutje de VVV gaat echt pas om 9.00 uur open.

Genoeg tijd om het dorp te verkennen. Na wat opstart problemen kunnen we dan rond 9.30 de Grossglocknerstrasse op. Het is nu nog heel rustig. Lekker genieten van de bloemen, vlinders, uitzichten.  Bij de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe op 2.369 m hebben we uitzicht op de Grossglockner die 3.798 m hoog is. We gaan met de Gletsjer-kabelbaan  naar beneden. Als we helemaal naar de gletsjer willen wandelen is het nog een klein uurtje stijl naar beneden lopen. We gaan wel een stukje maar met deze warmte willen we niet te ver, want het is ook een uur weer naar boven klimmen.

Met de panoramakabelbaan gaan we het hoger opzoeken en komen bij de Schareck uit op 2.604 m.

Rond 3 uur komen er wolken aan en begint het heerlijk te regenen en te onweren. Wij blijven genieten van al de bliksemschichten en het verkoelende buitje. De meeste mensen gaan weg zodat we het rijk van de bergen voor ons alleen hebben

Als we terug komen bij Heiligenblut kunnen we vanaf de berg zien dat de camping nog genoeg plaats heeft. Hier gaan wij overnachten.

Dit bericht is geplaatst in 2010 Oostenrijk juli. Bookmark de permalink.