Pieterpad van Noord naar Zuid

In mei zijn we begonnen aan het Pieterpad te fietsen. De route loopt bijna gelijk op met het bekende Pieterpad om te wandelen.
Eind mei zijn we gestart in Pieterburen.

Pieterburen – De Vier Winden Molen

Onze jongens gaan met ons mee, zodat we na onze tocht tot Groningen niet terug hoeven naar onze auto. Zij pikken ons ergens weer op. Dat ergens werd ruim 20 km verderop dan gepland, zij waren iets uit koers aan het fotograferen.
Gelijk ook een beginnersfout. Heb altijd een regenponcho in mijn fietstas. Tijdens de fiets op de auto zetten, heb ik de regenponcho uit de fietstas gehaald en tja die lag thuis en de eerste route was zo nu en dan best wel nat. We zijn maar 3 x nat geworden en telkens weer opgedroogd. We ervaren die eerste route als een van de mooiste routes van het Pieterpad in het Noordelijke gedeelte.

Mensingeweer – Hollands welvaart
Winsum – De Ster
Garnwerd – De meeuw molen
Adorp
Starkenborghkanaal
Groningen
Haren – De Helper molen

De tochten hierna hadden we alleen maar mooi zonnig weer. De jongens gingen opnieuw met ons mee om ons 50 km verderop weer op te pikken. Iedereen blij en zo zijn we allemaal buiten aan het genieten.

Oudemolen
Balloërveld
Gasselterveld
Gasselterveld
Schoonoord – Oranjekanaal
Coevorden
Rheeze
Stegeren rust punt
Stegeren

Samen met vrienden gaat we een gedeelte van het Pieterpad fietsen. Picknickspullen mee. Van Ommen naar Hellendoorn en terug naar Ommen. Een stukje Nederland waar ik vandaan kom en mooie herinneringen aan heb.

Beneden Regge
Monument Park 1813 Lemelerberg
Lemele
Dit bericht is geplaatst in 2020-6 Pieterpad. Bookmark de permalink.