Dag 3 Wilpattu

8 november 2021
De hele nacht kwam de regen met bakken uit de lucht. We zijn blij als we om 5 uur naar onze auto lopen dat het iets minder hard regent, wel fijn voor de bagage 😉
Om bij de entree van het Wilpattu NP te komen, moeten we een heel eind omrijden. Wegen zijn niet meer begaanbaar vanwege de hoeveelheid regen.
We komen in een deel van het park waar minder wild te zien is. Wij vinden het park al prachtig om door heen te rijden. Dichte bossen maar ook een stukje met zandvlaktes alsof we even terug op de Veluwe zijn. Op de pauze plaats is het veilig om uit te stappen. In een paar bomen bij het water zitten honderden vliegende honden. Wat kunnen die een kabaal maken.
Een Lippenbeer steekt voor onze jeep de weg over. We hebben hem goed kunnen zien, vastleggen is niet gelukt.
Ik vond het niet nodig om het rolraam dicht te doen, we zitten toch hoog en droog onder het afdak?!…… Haha de regen komt zo nu van alle kanten en het is wel nodig om het plastic rolraam dicht te doen.
We zijn helemaal opgedroogd… Stap je over vanuit de jeep naar onze auto, gaat het toch plenzen…. in een paar seconden drijfnat.
Na het park is Hotel Alakamanda in Anuradhapura niet ver meer. We kijken vol bewondering naar de regen die blijft vallen. Als we van onze kamer naar het restaurant willen, moeten we waden door minstens 5 cm water. De tuin van het hotel is prachtig, wat zullen er veel vogels zijn als het droog is.

Wilpattu NP
Wilpattu NP
Wilpattu NP
Wilpattu NP
Wilpattu NP – Indische Nimmerzat juveniel
Wilpattu NP – Ceylon Hoen
Wilpattu NP – Grote Griel
Wilpattu NP – Indische Ralreiger
Wilpattu NP
Wilpattu NP – Indische Nimmerzat en Bisschops Ooievaar
Wilpattu NP
Wilpattu NP
Wilpattu NP – Javaanse Maraboe
Wilpattu NP – Indische Nimmerzat
Wilpattu NP
Wilpattu NP
Wilpattu NP
Wilpattu NP
Dit bericht is geplaatst in 2021-9 Sri Lanka. Bookmark de permalink.