Alberobello

Dinsdag 12 april
Al een paar dagen hoor ik een hop. Als we in de ontbijtruimte komen zie ik een hop aankomen vliegen. Slechts 2 tellen blijft ie zitten in de olijfboom en door.
We mogen tot 11 uur bij ons huisje blijven waar we zeker gebruik van maken De zon schijnt volop en het is niet te warm, mijn accu wordt zo goed opgeladen We proberen zoveel mogelijk langs de Ionische kust naar het noorden te rijden.
Ergens langs het strand gaan we lunchen. Blij dat we ons eigen eten en drinken bij ons hebben het is hier uitgestorven en geen enkel restaurant of koffietent is geopend.

Langs de Ionische Zee
Langs de Ionische Zee

Bij Tarento gaan we het binnenland in. Het landschap veranderd, het is meer heuvellandschap er zijn hier veel meer struiken. De olijfbomen zitten goed in het blad, er zijn veel wijngaarden en de huizen zijn geen blokken dozen meer. Zo nu en dan zien we trullihuisjes. Hier worden we wel blij van.

In de buurt van Alberobello

We komen aan bij een prachtig resort. Onze kamer heeft nog oude plafond schilderingen. Ik wil de omgeving bekijken terwijl Hans met een boek bij het resort blijft.

Alberobello – La Corte dell’Astore
Alberobello – La Corte dell’Astore
Alberobello – La Corte dell’Astore

Op 10 minuten lopen zit je in het dorp met alle trulliwoningen. Het leeft, er zijn toeristen. Bewoners die met elkaar op straat aan het kletsen zijn. De eerste indruk is goed. Ik wil niet het hele dorp bekijken dat gaan we morgen samen doen. Poeh de terugweg heuvel op is pittiger dan ik dacht. Als wij om 7 uur bij een restaurant aankomen zijn we de enige gasten en zullen dat tot half 9 ook blijven. Binnen een paar minuten zijn we terug bij onze kamer, tijd om lekker te lezen tot de ogen dicht vallen Wel te rusten..

Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello

Woensdag 13 april
We moeten vandaag op tijd bij het ontbijt zijn, ze hebben precies drie kwartier er voor staan. De ontbijtruimte ziet er heel sfeervol uit Een warm croissantje met jam er in, heerlijk. Het brood lijkt volgens Hans op roggebrood, ja je krijgt hier een goede bodem van in je maag. Wel erg lekker met de smeerbare kaas, ham en tomaten.

Alberabello – La Corte dell’Astore

We willen een stukje gezelligheid opzoeken in het stadje. Wij verwachten wel dat het leven hier later op gang zal komen. Daarom besluiten we na het ontbijt eerst te genieten van de zon op het terras dat helemaal voor ons alleen is. Een kleine wandeling brengt ons naar het stadje. We slenteren door de smalle straatjes met alle kleine winkeltjes. Bekijken een paar trulli huisjes van binnen en krijgen uitleg hoe het leven vroeger in deze huisjes was. Heel eenvoudig, klein en in de winter koud. Tja en die minder veilige (niet mijn woorden hoor) Fiat 500 kom je zelfs tussen de trullihuisjes tegen. Zelfs de kerk is hier helemaal in stijl met van die mooie torentjes als op de trulli huisjes. Tijd om op een terras te genieten Voor het eerst zien we spaghetti carbonara staan, wat erg smaakvol is. Ik houd het bij een salade met een pistache toetje en koffie. Dit is het kleinste kopje tot nu toe.. wel heel erg lekkere koffie. Via nog een aantal oude straatjes met trullis lopen we de heuvel op naar ons verblijf

Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello
Alberobello – olijven


Donderdag 14 april
Nooit verwacht dat ik uren, zelfs de hele dag kan genieten bij ons verblijf met een goed boek Altijd de drang om alles te willen zien. De laatste jaren werd dat al aangepast naar het maximale wat mogelijk is om te zien. En ook dit is vakantie, leven in een andere omgeving dan thuis, genieten … Om te eten gaan we wandelend naar het dorp. We zijn iets te vroeg maar mogen al wel naar binnen. Binnen de kortste keren zit het kleine restaurantje helemaal vol. We hebben wel vaker een mix van voorgerechten gehad, hoe gaat dat op dit kleine tafeltje passen.. Nou door alle worst en kaas op één plank te serveren Ik zit na deze hoeveelheid vlees al bijna vol. Het hoofdgerecht gaan we delen. We krijgen het mooi uitgeserveerd op twee borden en nog geef ik een deel aan Hans. Hans wil nog een stukje vlees, laat dat stukje maar weg, thuis zouden we er met vier personen van eten. Mijn espresso gaat er nog wel in. Als we weer buiten komen is het donker en het stadje is mooi verlicht. Ik wil nog iets op de foto zetten en daarvoor moeten we een steil straatje naar boven in. Oeps toch niet de juiste. Als ik morgenvroeg de energie heb ga ik wel op zoek waar het was. Als ik Hans vertel wat ik zoek zegt hij ja maar dat is gewoon hier beneden Ok, maar ik weer zeker dat in een steil straatje je ook iets had met hartjes en teksten..

Alberobello
Alberobello


Dit bericht is geplaatst in 2022-2 Italie - Puglia, 2022-2-c Alberobello. Bookmark de permalink.