Londen -2-

De dag begint met een beetje regen. Tijd om naar Covent Garden te gaan. Dit is de wijk rond Londens groente-, fruit- en bloemenmarkt. Hier zijn veel restaurants, boetieks, straattheater, acrobaten en muzikanten. Het is grotendeels overdekt, en heel erg gezellig. We kunnen bijna niet kiezen wat we willen eten zoveels lekkers is er te koop.

        

Als je in Londen bent hoort daar ook Harrods bij. Het werd niet gewaardeerd dat er foto’s binnen werd gemaakt, helaas. Het is een zeer bijzonder warenhuis. Je waant je in een museum, van luxueuze presentaties tot kitsch. Er zijn 300 afdelingen. Wij vonden de levensmiddelen afdelingen het mooist. Doordat het zo druk was, en al die indrukken werden we er ook erg moe van, waardoor we maar een klein gedeelte gezien hebben.

 

Om zeker te weten dat wij op tijd bij de London Eye zijn, nemen we de echte Londense taxi. Het reuzenrad is 135 m. hoog en we hebben een geweldig uitzicht over Londen.

      

Rondom Trafalgar Square is genoeg te zien. We zien de set van een nieuwe film/serie!!??

  

Het is een imposant druk plein, waar de mensen tot rust komen. In het midden staat de 56 m hoge Nelson’s Column met daarop het 5 m hoge beeld van admiraal Horatio Nelson.

 

We gaan op zoek naar bijzondere dingen:

Rood

           

Zwart

    

Taart

   

Musicals

        

Dure winkels

     

en dan laat je je vervoeren met

Op de laatste ochtend willen we nog de wisseling van de wacht meemaken. We hadden al wel de borden gezien dat bepaalde straten afgezet zouden worden maar waarvoor was voor ons niet duidelijk. Het was voor ons niet nodig om als eerste bij Buckingham Palace te zijn. Een kwartier voor aanvang vonden wij wel goed. Tjonge wat was het druk zeg. Bleek dat er een hardloopwedstrijd was geweest. Wij hebben alleen de mensen uit zien lopen op weg naar Green Park. Voor vandaag was er dus helaas geen aflossing van de wacht.

 

We zijn toen op zoek gegaan naar een middag maaltijd, en nog één keer terug naar onze smoothiekraam bij Liverpoolstation want om 5 uur gaan we met het vliegtuig terug. We mogen zelf een plaats uitzoeken en kunnen nu genieten van het landschap onder ons. Om ongeveer 7 uur zijn we weer terug in Eindhoven. Een mooie herinnering rijker.

      

Dit bericht is geplaatst in 2010 Londen mei. Bookmark de permalink.