Dag 7 Krater en Reykjavik

11 maart 2023, – 7 graden
Kerið krater
Het water in de Kerið krater is bevroren zodat we het mooie blauwe water niet zien. De ijskoude wind zorgt ervoor dat we de eerste helft van het rondje in een snel tempo afleggen. Niet te doen… De tweede helft lopen we meer in de luwte.

Kerið
Kerið
Kerið
Zo maar onderweg

Þingvellir Oxararfoss – min 7 graden
Een mooie route brengt ons in het natuurgebied Þingvellir. Hier pakken we nog een laatste waterval voor we teruggaan naar de hoofdstad.

Þingvellir Oxararfoss
Þingvellir Oxararfoss
Þingvellir Oxararfoss
Þingvellir Oxararfoss
Þingvellir Oxararfoss
Þingvellir

Reykjavik – min 7 graden
Met een strak blauwe lucht ziet de kerk er veel mooier uit dan de vorige keer…
We vinden een gezellig koffietentje met een zeer vullend appelgebak. Zelfs Joran krijgt mijn laatste deel met moeite op. Hierna is het echt tijd om naar Keflavik te gaan voor de laatste nacht.

Reykjavik
Reykjavik
Reykjavik
Reykjavik
Reykjavik
Reykjavik
Reykjavik
Reykjavik

Keflavik hotel Duus – min 7 graden
Het is zo koud dat de waterleidingen bevroren zijn. Wij hebben gelukkig stromend water op de kamer. Een deel van de groep gaat naar een ander hotel. Nog één keertje samen eten. Joran mag de restjes weer opmaken van onze tafelgenoten. Waar laat die jongen het toch…

12 maart 2023, -5 graden
Vliegveld keflavik
Na een korte nacht van elk half uur wakker worden, zitten we om half vijf aan het ontbijt. Zelfs Joran krijgt het op dit tijdstip niet voor elkaar om meerdere keren zijn bordje vol te pakken. Op het vliegveld wordt onze bagage als special luggage gezien en mogen we naar een aparte afgiftebalie. We zijn heel snel van onze bagage af. De rest heeft de pech dat het systeem vastloopt en ze lang moeten wachten tot ze hun ruimbagage kwijt zijn. Zo gaat de tijd snel en hebben we kort tijd voor een kop koffie. Met wat vertraging kunnen we aan boord. We zitten zo vooraan dat we de ijskoude buitenlucht goed voelen, we zullen weten dat we op IJsland zijn geweest.

Schiphol, -5 graden
Ondanks wat vertraging komen we op de geplande tijd op Schiphol aan. Een mooie fotografiereis naar IJsland zit erop.

Dit bericht is geplaatst in 2023-3 IJsland Fotoreis, Dag 7 Krater en Reykjavik. Bookmark de permalink.

Geef een reactie