B. Zoutpannen

28 april 18°C
Flamingo’s en zout
Wat hebben we geslapen zeg na de lange dag van gisteren. Met mijn ochtendloopje spot ik genoeg leuke vogels, waaronder de spotlijster, hoe leuk is dat op de eerste dag. En Hans had nog zo gezegd, die zal je vast niet zien, die zit meestal verstopt in het groen.
Een van de drie nachtegalen zit continu rondom ons huisje..
Ontbijten kunnen we buiten in het zonnetje, wat is dat genieten na al die kou in Nederland.

Nachtegaal
Onze huis nachtegaal
Spotvogel

We willen naar de zoutpannen die iets minder bekend zijn. De weg ernaar toe is al een feestje. Afwisselende landschappen van olijfgaarden tot rots gebieden.
Bij de uitmonding van de rivier zitten allemaal flamingo’s en reigers.

Mesa
Mesa
Groenpootruiter
Zilverreiger
Flamingo
Flamingo
Flamingo

Iets verderop bij de weilanden zien we een roodkopklauwier, wat een mooitje.
Steeds verder rijden we naar het zuiden om bij de zoutpannen uit te komen. Wat een berg zout ligt hier, duizenden vaatjes zout kan je hier uit halen. Via een soort van strandweg kunnen we terug rijden. Heel apart om het zeewater op een paar meter afstand te hebben.

Roodkopklauwier
Roodkopklauwier
Zoutpannen van Polichnitos
Zoutpannen van Polichnitos
Kleine plevier
Bonte Kraai
Langs het strand terug
Kuifleeuwerik
Skala

We maken een kleine wandeling in het bos, we zien de … boomkruiper, deze is camera schuw en razendsnel, zelfs een bewijsfoto is er niet. Opnieuw stoppen we bij de weilanden, zal de roodkopklauwier er nog zijn? Ja hoor met z’n tweeën vliegen ze heen en weer…

Een supermarkt bezoek in het buitenland mag niet ontbreken bij Hans, altijd op zoek naar een bijzonder soort chips of een leuke fles wijn. In een restaurant genieten we van een kop koffie met een kaas-worst-noten-plank.

Genoeg gedaan voor vandaag, tijd om op ons terras te zitten. Het blijft bijzonder om gewoon buiten te kunnen zitten. We hebben geen zin om naar het dorp te gaan om te eten. Om half 8 gaan we naar het restaurant en we zijn niet de eersten. Zullen ze gisteren vast het verkeerd gezegd hebben dat je vanaf 22 uur kunt dineren. Dit zal tot 22 uur zijn, ach klein detail.. Het toetje van het huis krijgen we niet gelijk meer op. We nemen het mee naar onze kamer. Ook hier zal ik het niet opeten. Sompige cake, succes Hans je mag mijn deel erbij hebben..

Dit bericht is geplaatst in 2023-4 Lesbos vogelreis, B. Zoutpannen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie