25 mei vertrek naar Curacao

Goedemorgen,

Deze keer kunnen we helaas niet met de camper op vakantie, de grote Oceaan oversteken met de camper is wat lastiger.  We (Hans, Anita en Ilse) gaan met onze vrienden Ben, Edith en hun dochter Rebecca naar Curacao. We worden al vroeg opgehaald met de taxi, die ons naar schiphol brengt. We gaan met een KLM vliegtuig en zullen op Curacao in het Chogogo Resort verblijven.

Wachten totdat we mogen instappena  Met welk vliegtuig zullen wij vertrekken?  Ilse op de loopband richting de gate

Voor Ilse zal het de eerste keer zijn dat ze gaat vliegen. Het is voor dat het zover is best wel spannend. Voor Hans is het nog niet zo lang geleden dat hij gevlogen heeft, hij ging voor zijn studie in 2007 naar China.  Voor Anita is het al 18 jaar geleden dat ze gevlogen heeft, je voelt toch wel kriebeltjes van een beetje spanning totdat je echt vertrekt. Als je één keer in de lucht vliegt zie je niet zoveel anders dan wolken, de zee, wolken en nog eens de zee.

Uitzicht vanuit onze stoelen, nu nog op de grond  We vliegen! we zien de kustlijn    Het vriest buiten, ijskristallen vormen zich aan de ramen 

Ilse vermaakt zich wel met een sudoku  Met regelmaat kwam er iets lekkers te eten  Land in zicht!!!! 

Wauw, wat is het warm als je in je Hollandse kleren aankomt op Curacao. Wat je ook aanhebt het is te warm. Dit wordt wennen. We worden hartelijk welkom geheten door Erna en haar kinderen. In de schaduw wachten we totdat we met een busje naar het resort gebracht worden. We worden gewaarschuwd dat de zon hier fel is, binnen de kortste keren ben je hier verbrand. Het spreekwoord: Een gewaarschuwd mens telt voor 1000, moeten we serieus nemen.

De eerste kennismaking met het eiland valt ons best wel een beetje tegen. Het bounty eiland zien we nog niet direct. We gaan eerst door een gebied dat er dor en verwaarloosd uitziet. Bij Willemstad zien we de kleurrijke kade vanaf de hoge Julianabrug. Hier worden we enthousiast van. Doordat wij in het hart van deze stad mensen naar hun hotel brengen, krijgen we onze eerste stadstour.

Zicht op Willemstad vanaf de Juliana brug

Aankomst bij het Chogogo Resort  Ons vakantiehuis

Het zwembad  Het zwembad

Dit bericht is geplaatst in 2009-3 Curacao mei. Bookmark de permalink.