Struisvogelfarm

struisvogelVandaag op zoek naar de broer van Hans die met zijn dochter in Santa Catharina woont. Helaas was hij niet thuis. Daarna op bezoek bij de zus van Edith, zij was wel thuis.  Heel gezellig hoor, het kriebelt wel om nu het eiland te verkennen.

Eerst een drankje en dan een rondleiding over de struisvogelfarmWe beginnen met de Struisvogelfarm. Eerst een verfrissend drankje om daarna in een jeep de farm te bekijken. Wij horen nu nog het mooie accent van onze gids. We hebben nog wel één wijsheid geleerd; een struisvogel steekt nooit zijn kop in het zand! Vroeger toen men nog geen verrekijker had, dacht men dat hij zijn kop in het zand stak. Dat is niet waar. Hij legt zijn kop OP het zand en luisterd of er een bedreiging voor hem aankomt.

 

 Safari jeepeen emoe

De gids met een struisvogelei (rechts) en een emoe ei

 

Verliefde struisvogels Op de achtergrond is de tafelberg te zien jonkies, alles zelfs hun eigen ontlasting eten ze weer op de geiten moeten het land eerst kaal eten voordat de struisvogels er kunnen leven

De geiten moeten eerst het land kaal eten. Het gras is veel te zout voor de struisvogels, zij gaan hier dood aan.  

Hans mag de struisvogels voederen Ja Ilse jij mag het ook doen Een struisvogel die wil aanvallen Een struisvogelei kan een gewicht van 80 kg dragen onze eerste leguaan 

Kenmerkend voor het eiland, dit beeld

Toegang tot de Sint JorisbayNu willen we een strand bekijken, waar Rebecca naar toe kan. Het strand vanaf het resort is niet met een rolstoel te bereiken, en te ver om te lopen.

 

Superhelder water, met een mangrove struik

Fruit gaan we ophalen op de “drijvende markt”. De barkjes (bootjes) komen uit Venezuela om de verse groenten en fruit op Curacao te verkopen. Dit wordt smullen.

 

Drijvende barkjes uit Venezuela \ 

Dit bericht is geplaatst in 2009-3 Curacao mei. Bookmark de permalink.