E. Oostenrijk

Woensdag 14 augustus
We kunnen heerlijk rustig aan doen. Genieten onder de fruitbomen op de camping. Pas na de middag zullen Jos en Ilse op de afgesproken parkeerplaats ons ontmoeten.
Als we elkaar weer zien besluiten we toch in één keer door te rijden naar Ramsau. Moe zijn ze toch al en we weten dat er nog plaats is voor ons op camping Gsenger. Hierdoor kunnen we donderdag gelijk de berg op.

Donderdag 15 augustus
We hebben schitterend weer. Met de stoeltjes lift gaan we de Rittisberg op, om hier een rondje te wandelen en later weer helemaal naar beneden toe te wandelen. Wat een geweldige uitzichten hebben we hier. Toch wel anders dan in Tsjechië.

0472 We zien de camper op de parkeerplaats staan 0507 0493 De Liefdesbron

Vrijdag 16 augustus.
We willen graag naar de gletsjer bij Dachstein. Als we om 9 uur aan het begin staan van de weg richting de gletsjer lezen we dat de parkeerplaats al helemaal vol staat. De wachttijd voor de lift de berg op is nu al 2 uur. Er is een hangbrug net geopend en een uitkijkpunt boven een afgrond. De Oostenrijkers hebben een lang weekend en willen graag dit fenomeen bewonderen. We besluiten ooit nog een keer terug te komen. Boodschappen doen en terug naar de camping om uit te checken.  Helaas moeten we wel terug naar de camping, via de file die naar de gletsjer gaat.

We gaan richting Lofer. Bij Sankt Johann zien wij de Liechtensteinklamm. Deze staat ook 0549 Liechtensteinklamm
nog steeds op ons verlanglijstje om te bezoeken en Jos heeft nog nooit een klamm gezien. Dus via een smalle weg, die ook al vol staat met allemaal auto’s komen we bij de ingang van de klamm. Omdat er nergens meer een plekje is voor onze grote camper mogen we op een bus parkeerplaats staan. Dichter bij de ingang kun je niet parkeren. We hebben al veel klammen gezien, deze is toch echt bijzonder mooi. En bij deze hoef je niet veel trappen op of weer naar beneden.

In de midd0556 Camping Grubhof Loferag komen we aan in Lofer.  We weten dat het ijs hier ontzettend lekker is en we het ook wel verdiend na die wandeling in de klamm. Eerst genieten op het terras voordat we naar de camping gaan. Op Camping Grubhof in Lofer is het zoeken naar een plekje, en gevonden.

Zaterdag 17 augustus.0593
Met de kabelbaan gaan we de berg bij Lofer op. Boven kunnen we nog met een taxibus helemaal door naar de Loferer Alm. Wow wat gaaf. Vanaf hier kunnen we nog een stukje tot aan de top en weer terug naar de kabelbaan. Zo druk het overal beneden in de dorpen is zo rustig 0565 Kan er niet bijis het tijdens de wandeling naar beneden. De route gaat over een stukje piste, we vragen ons af welke kleur deze zal hebben. Gevoelsmatig rood of toch zwart.
Omdat het kan genieten we nog één keer van een iets kleiner ijsje in het dorp.

0587

Zondag 17 augustus
Helaas het internet is in vergelijking met Tsjechië heel slecht. Meeluisteren met de kerkdienst vanuit Zwolle gaat lastig. We mogen telkens de zinnen zelf afmaken de verbinding valt telkens weg. We besluiten de laatste dag nog te genieten van de machtige bergen om ons heen.

Maandag 18 augustus
0627 Klem in de stadsmuur van Rothenburg ob der TauberNiet gepland maar het komt er dan toch weer van, dat we ontbijten in Rothenburg ob den Tauber. Toch weer mooi om dit stadje aan Jos te laten zien.
Aan het eind van de middag komen we veilig thuis. Bijzonder om Tsjechië meegemaakt te hebben. We wisten niet wat we konden verwachten omdat je veel grote (oude) gebouwen op internet ziet. De dingen die we gezien hebben vonden we zeker de moeite waard, ook al gaat onze voorkeur uit naar bergen en afwisselende landschappen.

Dit bericht is geplaatst in 2013-3 Tsjechië. Bookmark de permalink.