05 Benasque

Vandaag was het windstil totdat we het dal inrijden waar we willen overnachten. In Benasque overnachten we, zodat we naar La Besurta kunnen gaan voor 0145 Bij Benasqueeen bergwandeling. Stuur vasthouden want het begint me toch te waaien. Dit is zo de hele avond gebleven

Om 8.00 uur op pad naar La Besurta. Het pad is redelijk te doen met de camper tot de parkeerplaats. Vanaf hier gaan we de laatste 4 km de berg op fietsen. Maar goed ook, want het wegdek wordt een behoorlijke gaten ontwijk plan. Wij denken dat we vroeg zijn, de hele parkeerplaats staat bommetje vol.

Wij zien allemaal mensen met redelijke zomersport uitrusting met ski schoenen aan en hun ski’s aan de rugtas de berg oplopen. Dit moet wel een heel bijzonder ski gebied zijn als 0146 Vanaf La Besurta de berg opmensen zo naar boven willen gaan. Ook voor ons word het pittig. Hele stukken met sneeuw en best wel steil. Stapje voor stapje komen wij bij de berghut. We kijken al uit naar iets lekkers. Schoenen uit bij binnen komst en je plastic slippers aan. Maar dan krijgen we te horen dat ze pas vanaf 13.00 uur open gaan. Tja dat duurt nog uren, dan zelf onze picknick maar organiseren in de mooie natuur. We zien hier de skiërs nog verder om hoog gaan en beginnen het vermoeden te krijgen dat er niet echt een ski gebied is. Deze mensen gaan al lopend/ski hiking naar de top van de berg en hopelijk weer via een andere route terug. Wij zijn al blij dat we niet de zelfde route terug nemen, want de helling is me toch steil en met op veel plaatsen sneeuw en dan lopend terug op je skischoenen…..

0147 Richting refuge La Renclusa 0148 Op naar refuge La Renclusa 0149 0150 Bij Renclusa bergwater 0151 Bij de Refuge La Renclusa
Doordat we nogal vroeg in het seizoen zijn, kunnen we niet alle gemarkeerde stenen vinden waar we langs moeten lopen. Op ons gevoel en liefst waar het minst steil is komen we voor ons op de top van onze route…. Wow….en nu weer naar beneden. Aan deze kant van de helling schijnt de zon volop en begint de sneeuw aardig zacht te worden. Op één gedeelte konden we niet meer op onze benen blijven staan en gleden we meters naar beneden…oeps net langs de grote rotsblokken…

0155 Bron met veel nieuw leven 0152 Onze hoogste punt bij Renclusa 0154 Boven op de berg bij Renclusa 0153 Zicht op de bergen bij Renclusa

We zien geen gemarkeerde steen meer, maar volgen de snelle wandelaars die een andere top bereikt hebben en hun weg naar beneden zoeken.
En dan denk je dat je er bent, links de bocht om het dal in lopen……
Uhm…riviertje ….. stroomversnelling ….. brede watergang ….waterval
We worden gedwongen tot aan het eind van de vallei te lopen om zo over verschillende bruggetjes (detail zonder leuningen, Hááns help..) aan de goede kant van de rivier te komen. Hier zien we een marmot redelijk dichtbij.

0156 Boven op de berg bij Renclusa 0157 De Benasque vallei 0158 Marmot in de Benasque vallei
Ook deze afdaling blijkt een pittige te zijn met al zijn rotsblokken, sneeuw die pulp aan het worden is en modder door het smeltwater.
En ja hoor al die mensen met hun ski/zomersport uitrusting rennen bijn0159 Ook deze mensen hiken teruga op die ski schoenen naar beneden. Dit zal vast een bijzonder vorm van sport zijn.
Wat een bijzondere wandeling was dit.. als toetje met de fiets 4 km naar beneden waar de camper op ons wacht om uit te rusten.

Dit bericht is geplaatst in 2015-2 Spanje. Bookmark de permalink.

2 reacties op 05 Benasque

  1. anita schreef:

    Dat was het zeker. We voelen ons ondertussen al behoorlijke berggeiten

  2. Anitha schreef:

    Wat een avontuur! Heerlijk samen genieten. Lijkt me we goed voor de conditie deze tocht. Groetn uut Zwolle

Reacties zijn gesloten.