1. Filipijnen – Manilla

Donderdag 5 maart.
Vandaag begint een bijzonder avontuur samen met mijn vriendin Selma. We gaan naar de Filipijnen om de familie van haar schoondochter te ontmoeten en te kijken waar haar schoondochter leeft.
Voor 17 uur zijn Hans en ik bij Selma. Robert is nog thuis die zou door Tiemo naar Schiphol gebracht worden met onze koffers. Tiemo is nog niet thuis door uitloop van zijn werk.
Ruim op tijd komen we aan op het station van Zwolle.
We hebben alle ruimte in de trein tot Schiphol. We zijn er net iets eerder dan Tiemo en Robert. Grote koffers zijn we zo kwijt bij de afgifte balie en daarna gaan we eten bij Leon.

Ja hoor heb ik weer bij de security, dat ik onbeschoft, gefouilleerd wordt. Borsten, billen,  kruis alles wordt grondig betast, hier raak ik echt niet aan gewend en als enige moest ik mijn schoenen uitdoen, lage lichtgewicht geval schoenen….
Wat gaat de tijd snel, we houden niet veel tijd over om rond te kijken,  we mogen naar gate G… tuurlijk de allerlaatste in de rij.

Wij mogen boarden. Het is een dubbeldeks vliegtuig en wij zitten boven. We kijken onze ogen uit. Net achter ons is zelfs een bar/lounge ruimte. Wanneer moeten we slapen als we alles mee willen maken.
We kiezen niet meer voor een maaltijd alleen vers fruit en krijgen daar nog 2 bonbons bij, zo lekker
Eerst slapen want we zijn best wel moe van alle drukte voor de reis en alle indrukken.

Wat heerlijk om languit te kunnen liggen. Slapen gaat niet echt maar heerlijk liggen is super fijn. Toch heb ik wel ruim een uur geslapen en word ik wakker door de turbulentie. Dit vliegtuig maakt ook heel weinig geluid en met de noise canceling van de koptelefoon is het bijna stil….
De laatste uren tot Dubai slapen we allebei heel vast en worden we wakker doordat ze omroepen dat we de landing in gaan zetten…de eerste vlucht van ruim 6 uur zit er bijna op.

Dubai.
We komen bij terminal A aan. Gelukkig staat alles ook in het Engels aangegeven en komen we uit bij een trein die ons naar de volgende terminal brengt. Hier kunnen we naar een lounge waar we heerlijke koffie halen. Ik begin echt trek te krijgen en haal een blueberry muffin en een rozijnenbroodje. Selma zorgt voor een bakje fruit. We moeten best wel doorlopen om bij de gate te komen en hier stappen we op een bus, met comfortabele stoelen die er ruim een kwartier over doet om ons naar het vliegtuig te brengen.
We zitten nu aan het raam. Het is heiig en zien helaas de bekende gebouwen niet aan de kust, zitten we aan net aan de verkeerde kant?
Robert zat aan de andere kant bij het raam en heeft de waterkant van Dubai met de bekende gebouwen ook niet kunnen zien.
We krijgen een heerlijk ontbijt met vers fruit, yoghurt en croissantje.
Tijd om te slapen wat goed lukt, zo vliegt de tijd wel voorbij. Al die uren heb ik geen boek aangeraakt, door dat je kunt liggen en lekker naar muziek kan luisteren is rustgevend genoeg.
We komen als eerste bij de douane en ook de koffers komen snel. Nu nog op Robert en zijn koffer wachten, wat een tijdje duurt.

Chezca stond ons op te wachten. Binnen 10 minuten zaten we in de auto, nog een korte rit naar het hotel en dan zijn we op onze bestemming.
Zodra wij op onze kamer zijn, wil ik zo snel mogelijk naar bed en probeer om te slapen wat niet lukt, terwijl mijn hoofd schreeuwt: ga slapen. Als ik eindelijk slaap word ik pas wakker door de wekker om 8.00 uur. Heb even geen idee waarom iemand mij zo hard wakker wil bellen…. oh wacht… ik ben op de Filipijnen.

Zaterdag 7 maart
Door de airco ben ik helemaal koud geworden, een warme douche zal helpen, moet er wel warm water uit de kraan komen. Kom nog kouder onder de douche vandaan. Airco uit en zo worden we heel snel een stuk warmer.
Koffer en tas gereorganiseerd zodat ik de rest van de vakantie alles makkelijk kan pakken en als nodig is kan vliegen.
Robert en Chezca zitten al beneden te ontbijten als wij om half 10 beneden komen.
Heerlijk fruit: ananas, (water)meloen.  Verschillende soorten broodjes en wafels. Warm eten met rijst, aardappels met vis en kip. Echt lekker.

Op naar Greenbelt, het grote winkelcentrum.

Greenbelt – Manilla
Kerk in het winkelcentrum Greenbelt – Manilla
Schildpadden in het winkelcentrum Greenbelt – Manilla

Robert en Chezca maken een afspraak bij de kapper voor over een half uur. Geld pinnen gaat makkelijk. Selma en ik gaan nu samen verder op stap.
Buiten het winkelcentrum is het heel groen met grote planten en bomen, en het zicht op mega grote gebouwen
Het is warm buiten waar we aan moeten wennen, fijn dat we naar binnen kunnen waar airco is.
Een grote shoppingmall met alle bekende merken.
We ontmoeten Robert en Chezca bij een koffietent, de koffie is hier zo lekker…

Terug in het hotel besluiten we eerst te lunchen met een sandwich, en wat voor één zeg. Ik heb die niet op gekregen.
Daarna heerlijk een uurtje geslapen.
We gaan tegen half 7 de familie ontmoeten, wat we precies gaan doen is onduidelijk, wel ook samen eten.
Om 6 uur gaan we naar het winkelcentrum, want Robert & Chezca willen iets kleins eten, ze hebben nog niet geluncht. Wij houden het bij koffie. Half 7 staan we voor een restaurant nog steeds in de Greenbelt shoppingmall te wachten op de familie… Heb nog mooi de tijd om een foto te maken van Manilla bij nacht.

Bijna aan het eind van het buffet komt de hele bemanning bij onze tafel met een groot bord happy birthday zingen en krijgen we een bord met chocolade gespoten happy birthday erop en een klein stukje taart. Niemand eet dat stukje taart op…ik snap er niets van.
Blijkt dat de broer van moeder vandaag jarig zou zijn, hij is 3 jaar geleden overleden. Ah nu valt het kwartje.

Zondag 8 maart

Om 9 uur zitten we fris en fruitig aan het ontbijt. Wat is het fruit en vooral de ananas lekker…
Om half 10 worden we opgehaald door de chauffeur van de familie. We gaan eerst naar het appartementsgebouw waar de familie een appartement heeft. Wat een binnenkomer. Super luxe en we gaan naar de 37e verdieping om het uitzicht te bewonderen op het skydeck. We kunnen Makati zien waar wij verblijven. Aan de oostkant kan je in de verte de bergen zien.

Zicht op Manilla

Hierna gaan we naar het huis van Chezca haar ouders. Heerlijke etensluchtjes komen ons tegemoet als we binnen komen.
Het eten is echt heerlijk met nieuwe fruitsoorten. Ze noemde het ster fruit. Het is rond met wit zacht vruchtvlees en een aantal pitten, lychee structuur. De buitenkant is donker tot paars van kleur.
Het is mango tijd, zo heerlijk, zij hebben een handige manier om die te eten, gewoon uit de schil lepelen.
Na het eten koelen we een tijd af in de slaapkamer van Chezca waar de airco staat.

Rond 14 uur gaan we naar Manilla
We gaan naar het New World hotel waar Robert en Chezca verblijven om in te checken. Ben stik nieuwsgierig naar dit hotel maar blijf toch bij de moeder van Chezca en chauffeur. We mogen niet voor de ingang stil staan van het hotel en gaan een rondje rijden en halen tante Roos op.
Roos is onze gids en we komen langs een super sjiek casino Makati in de buurt van het vliegveld.

New World Hotel

Bij de Iglesia de San Augustin de Manilla bekijken we het museum. De ruitjes in de ramen zijn gemaakt van schelpen. Zo blijft het binnen koeler dan met glas.

Iglesia de San Augustin

Daarna een verkoelende Halo halo, geschraapt ijs met fruit, jelly, bonen, verrassend lekker.
Het is de maand van de vrouwen. Hierdoor mogen vrouwen gratis het park in bij fort Santiago. Het is gezellig druk. De zon gaat onder en de schelpen lampen geven een mooie sfeer in het park.

Manilla

Bij The Bayleaf gaan we naar het dakterras om de stad te bewonderen met avondlicht, schitterend.
Terug in Makati gaan we eten bij de Italiaan en dan is het 22 uur als we terug zijn op de kamer Na een lange dag ga ik gelijk slapen.

Dit bericht is geplaatst in 2020-3 Filipijnen. Bookmark de permalink.