Dag 2 Water en zwavellucht

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de slapende gelijknamige geiser. Voor we maar iets zien ruiken we de zwavellucht al. Een pad loopt langs pruttelende warmwaterbronnen met heel veel stoom. Gelukkig de actieve geiser Strokkur spuit elke 5 tot 10 minuten heet water meters hoog de lucht in. Heel veel mensen staan op een plek waar je de mooiste achtergrond hebt voor je foto’s, of dit nu de beste plek is…. De wind staat precies die kant op en het water van de geiser is echt heet… wij kijken toe op een plek zodat wij en onze camera droog blijven.
Het modderige pad naar het uitkijkpunt laten we links liggen. We zien een bui aankomen tijd om binnen een kop koffie te halen

Mooie kleuren
Meer dan dit wordt het niet
Hier wachten op de volgende uitbarsting
Strokkur die zo’n 20 meter hoog heet water spuit
Helder warmwaterbron
prachtige randen
Blesi: Nog blauwer warmwaterbron
Geysir die slaapt
Kleurrijk

Tijd om naar de Gouden waterval, Gullfoss te gaan. Een waterval die in twee haaks op elkaar staande trappen, 32 meter, naar beneden stort. De zon laat zich zo nu en dan zien zodat we door het vele stuifwater de regenboog boven de waterval kunnen zien. Je zou dicht bij de waterval kunnen komen. De wind staat hier de verkeerde kant op, wij nemen alleen de hoger gelegen paden. Prachtig

Gullfoss
Wij riskeren geen nat pak
Gullfoss met regenboog
Gullfoss, rechtsboven staat Joran op het plateau

Het was bij Geyser en Gullfoss verboden om drone te vliegen. We hebben nog een locatie achter de hand, waar niet veel mensen komen. We lopen naar de rivier…. kunnen wij de losstaande steen zien die hier moet staan? Nee… Joran gaat met zijn drone op verkenning en ziet hem dan al snel. Lopend kan ik via een ander pad richting de rivier komen en zie ik ook waar de steen staat… een totaal ander beeld dan met de drone.

Brúarhlöð, de losstaande steen valt niet op
Brúarhlöð, zo zie je de steen met de drone
een heel kleine rode paddenstoel
Groen grijze paddenstoel, hij lijkt van fluweel
mos, heide met bessen
Mijn landschap: kleuren, mos..

Dit bericht is geplaatst in 2021-7 IJsland. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord