Dag 7 en 8 Digana

12 november 2021
Wij zijn al een uur voor vertrek helemaal klaar. We besluiten om vast lopend richting Sumith te gaan, nog één keer genieten van deze geweldige plek. Na een uur worden we opgepikt door de eigenaar met de jeep.

Sigiriya
Sigiriya – Kastanje Non
Sigiriya – Grijsborst Prinia
Sigiriya

In Dambulla bezoeken we de groothandel van groente en fruit. Wat een bedrijvigheid. Als toerist kan je hier makkelijk tussendoor lopen, ze snappen wel dat we geen baal met pepers willen kopen.

Dambulla – vissen in allerlei maten
Dambulla
Dambulla
Dambulla
Dambulla
Dambulla – Kurkuma
Dambulla
Dambulla
Dambulla – Ash Plantain

In Kandy gaan we naar een ongerept stukje oerwoud, Udawattekele Sanctuary. De meest mooie vogels zijn hier te vinden. Sumith is best wel lang bezig om kaartjes te kopen… hij komt met een spuitbus bij ons….Door de vele regen zijn er dit jaar veel bloedzuigers. Sokken over de broekspijpen zodat ze niet gelijk bij je schoenen naar binnen kunnen kruipen. Zitten ze op je dan met de spray te lijf gaan. Ze laten dan makkelijker los… Klein detail: we hadden een korte broek en lage schoenen aan, dus broek bij de sokken in ging niet zo goed.
Wij hebben niet zoveel van het bos gezien, het was een rondje rennen en niet stil staan, anders had je teveel bloedzuigers op je schoenen zitten. Wat wil je als je 10 ogen hebt, dan hebben ze je heel snel in de gaten. (en 32 hersenen en 300 tanden. Hans wil ze nu onder een microscoop bekijken, ik ben geen microscoop nodig ben een plaatjes denker, kan het al zo voor mij zien, dat het gewoon monsters zijn)
Nou die beestjes kruipen dwars door je sokken heen. Ik ben leeg gezogen.. Voor we in de auto stapten hebben wij onze sokken binnenste buiten gekeerd en vonden nog de nodige bloedzuigers en een bloedbad op mijn benen en voeten.

Kandy – Udawattekele Sanctuary – Giant Bamboo
Kandy – Udawattekele Sanctuary – De ijsvogel zat heel dicht bij ons, prachtig om te observeren
Kandy – Udawattekele Sanctuary – Uitzicht op Kandy
Kandy – Udawattekele Sanctuary – Nangka of Jackfruit
Kandy – Udawattekele Sanctuary – Lianen
Kandy – Udawattekele Sanctuary – kleine bloedzuiger op mijn schoen en sok

Daarna was het opnieuw een belevenis om bij de volgende hut te komen. Het laatste stuk gaan we in de tuk tuk. De weg is steil en vol met gaten. We worden in de buurt van onze hut afgezet. Een steile klim met haarspeldbochten om bij de hut te komen. Het restaurant zit een stuk lager. We komen zo super getraind terug. Ook hier kunnen bloedzuigers zijn.. Check.. check.. check..

Digana – Polwaththa Eco Lodge

13 november 2021
Een dag in het regenwoud. We maken rond 6 uur een wandeling op het terrein van Polwaththa Eco Lodge. Je hoort haast geen vogels, of het komt door de vele regen die hier gevallen is… of….geen idee. Ondanks dat, is het een mooie wandeling. Een slang steekt razendsnel de weg over, pal voor onze voeten. Voordat die in het gras verdwijnt staat ie mooi met zijn kop een paar tellen rechtop.
We kunnen wel van het uitzicht genieten. Normaal kan je de bergen niet zien vanwege de bewolking die er altijd hangt, nu zijn ze een beetje zichtbaar.
Aan het begin van de middag en rond 16 uur maken we opnieuw een rondje, maar nee voor vogels is het vandaag niet de juiste dag.

Digana – Polwaththa Eco Lodge
Digana – Polwaththa Eco Lodge – Kleine Menievogel
Digana – Polwaththa Eco Lodge – Shama Lijster
Digana – Uitzicht bij Polwaththa Eco Lodge
Digana – Polwaththa Eco Lodge – gewapend met bloedzuiger sokken en spray op pad
Digana – Polwaththa Eco Lodge – Koffie plant
Digana – Polwaththa Eco Lodge
Digana – Polwaththa Eco Lodge
Dit bericht is geplaatst in 2021-9 Sri Lanka. Bookmark de permalink.