Dag 9, 10 en 11 Kandy – Kitulgala

14 november 2021
De dag begint droog met een zonnetje, we horen en zien nu al meer vogels dan de afgelopen dagen. In het regenwoud blijft het lastig om vogels goed vast te leggen.
Kandy verlaten zonder de Temple of the Tooth te bezoeken kan niet. Wel een dingetje dat mijn bloedzuigers plekken nog steeds na bloeden. Met sokken en schoenen aan geen probleem. Het is een tempel en je moet dan echt weer met de voeten bloot. Niemand heeft pleisters, met regelmatig voeten wassen een papiertje op de wonden drukken, gaat het goed.
Het is duidelijk te merken dat dit het meest heilige Boeddhistische pelgrimsoord is. Lange rijen mensen die komen voor de linkerbovenhoektand van Boeddha, die hier bewaard wordt in zeven gouden kistjes die in elkaar passen.

Kandy – Temple of the Tooth
Kandy – Temple of the Tooth
Kandy – Temple of the Tooth – Monniken
Kandy – Temple of the Tooth – Mooi plafond
Kandy – Temple of the Tooth – Bloemen offers worden hier gebracht voor het gouden kistje, die hier bewaard wordt
Kandy – Temple of the Tooth
Kandy – Temple of the Tooth – En natuurlijk geurende wierook

Hierna volgt een mooie tocht door de bergen naar Kitulgala waar we bij Borderlands een paar dagen verblijven. Een hut met uitzicht op de stroomversnelling van de rivier Kelaniya, met daar achter de bergen. Het uitzicht veranderd regelmatig. Momenten dat de zon doorbreekt en de bewolking om hoog trekt.
Hier heeft het de laatste maanden enorm veel geregend. We kunnen bijna niet geloven dat de brede rivier een maand geleden nog zeker 3 meter hoger stond. De zitplaatsen boven het water stonden toen in het water.
15 en 16 november 2021.
We trekken er weinig op uit, tot rust komen gaat heel goed.
Ik gil het hele woud bij elkaar als opnieuw hier de grote zweepspin bij mij in de open wc zit.
Gelukkig hoort Hans mij ondanks het geluid van de rivier en komt tussen mij en de spin staan. Hans heeft toch ook geen trek om deze grote jongen op te pakken met een papiertje.

Kitulgala – Borderlands uitzicht vanuit onze kamer op de rivier Kelaniya en de bergen
Kitulgala – Borderlands -De plaatsen boven het water stonden een maand geleden in het water
Kitulgala – Borderlands – Indische Brilvogel

Wij zijn de enige gasten en ze zijn bezig de lounge te verbouwen. Wij hebben al een prachtige plek aan de rivier. Deze wordt nog aangenamer gemaakt als ze zitzakken uit de lounge komen brengen. Ook de heerlijke lunch met o.a vers fruit en pannenkoeken worden in onze kamer geserveerd.
Op een droog moment gaan we met Sumith een wandeling maken. We kunnen de rivier met een hangbrug oversteken. De vogels zijn nog wel verregend. Mooi om te zien hoe de mensen hier in eenvoud leven, hun kleine theeplantages om hun huis hebben. Het droge moment veranderd weer in een behoorlijke regenbui, toch wel erg fijn om er op uit te trekken.
Wasgoed heeft hier dagen nodig om droog te worden.

Kitulgala – Bij Borderlands het begin van de hangbrug
Kitulgala – Bij Borderlands – Daar sta je dan op de hangbrug over de Kelaniya rivier
Kitulgala – Peper
Kitulgala – Indische Slangenarend
Kitulgala
Kitulgala – Geelsnavel Babbelaar
Kitulgala – Ceylonese Baardvogel
Kitulgala – De was drogen duurt hier een paar dagen
Dit bericht is geplaatst in 2021-9 Sri Lanka. Bookmark de permalink.