Dag 18, 19 en 20 Sinharaja

23 november 2021
Als de zon opkomt lopen wij al buiten. Met hulp van de eigenaar van de lodge kunnen wij grote uilen in de boom zien, tijd voor een foto is er niet. Ze kijken je met grote ogen aan en gaan er dan vandoor.
Hans blijft rondjes op het terrein lopen, er zitten hier echt prachtige vogels.

Udawalawa – Athgira River Camp – Loten’s Honingzuiger
Udawalawa – Athgira River Camp – Kleine Roodrugspecht
Udawalawa – Athgira River Camp -Ceylon Papegaaiduif
Udawalawa – Athgira River Camp – Zwartkop Wielewaal

Beetje afgeleid door een slangenarend doen we heel lang over het ontbijt dat aan de waterkant geserveerd wordt. We hadden hier best een dagje langer kunnen blijven, maar ja, sommige dingen weet je niet van te voren.

Udawalawa – Athgira River Camp – Indische Slangenarend
Udawalawa – Athgira River Camp – Even de was doen

Tijd om naar het regenwoud van Sinharaja te gaan. Al slingerend door de bergen met de meest fantastische uitzichten komen wij bij Blue Mapie Lodge aan. Een prachtige locatie. Zit je in het restaurant gedeelte heb je uitzicht op de bergen, meestal hangen er flarden van nevel. Een regenwoud zonder regen is geen regenwoud dus ja hier valt de regen weer met bakken uit de lucht. Vlak bij onze kamer is een overdekt terras waar we ondanks de regen heerlijk buiten kunnen zitten, koud is het zeker niet.

Onderweg naar Sinharaja
Een korte fotostop bij een Hindoeïstische tempel

24, 25 november 2021.
We hoeven niet zo nodig op pad, bij de lodge is het al genieten van alle vogels die er zijn. ‘s middags lopen we toch naar een waterval in de buurt. Tegen de tijd dat we bij de waterval zijn gaat het opnieuw regenen. Om de waterval te zien moet je via stapstenen een stukje in de rivier gaan staan. Ik pas, Hans wordt aan het handje meegenomen door Sumith. Het lijkt wel of de mensen allemaal zuignapjes onder hun voeten hebben zodat ze echt overal kunnen lopen. Het regent zelfs door de paraplu heen. We zijn doorweekt als we terug zijn bij de lodge. Met de fan aan drogen de kleren snel.

Sinharaja – Blue Magpie Lodge
Sinharaja – Blue Magpie Lodge uitzicht vanaf het restaurant
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Mangoeste
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Paradijsmonarch
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Ceylon Goudborst Buulbuul
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Himalayaanse Zwarte Buulbuul
Sinharaja – Blue Magpie Lodge
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Witborst Waterhoen
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Smyrna IJsvogel
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Bamboe Vliegenvanger
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Purperstuit Honingzuiger
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Zwartkeel Bronzennonnetje
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Ceylonese Baardvogel
Sinharaja
Sinharaja – Via Stapstenen kan Hans de waterval zien

De tweede dag willen we toch naar het Sinharaja NP, hier komt de Blue Magpie voor en die zou ik toch wel willen zien. Bloedzuigersokken aan, ja die zijn hier weer te vinden. Helaas gaat het opnieuw regenen en de bloedzuigers staan te wachten op voeten waar ze op kunnen klimmen. Op sommige plaatsen zijn er bankjes op een betonverhoging, hier kunnen we veilig staan om te controleren of er bloedzuigers op ons lijf zitten. Zodra Sumith te veel bloedzuigers op zich heeft gehad besluiten we om terug te gaan, we zijn drukker bezig om beesten van ons af te schudden dan dat we om ons heen kunnen kijken hoe mooi het regenwoud is.
Onze gids ziet een prachtig felgroen/zwarte slang in de berm zitten. Hij kan heel dichtbij komen om een foto met de telefoon te mak

Sinharaja NP
Sinharaja – Het water zoekt overal zijn weg
Sinharaja – gifgroen zwarte slang
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Varaan
Sinharaja – verhoogde rustplaatsen waar je minder last van bloedzuigers hebt
Sinharaja
Sinharaja – Ceylonhoen, wat zijn de mensen trots op deze vogel
Sinharaja – Ceylonhoen vrouwtje
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Ceylon Goudborst Buulbuul
Sinharaja – Blue Magpie Lodge – Smaragd Parkiet
Dit bericht is geplaatst in 2021-9 Sri Lanka. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord