Afscheid van Helgoland

Vrijdag 3 juni.
Een stralende dag.
We blijven heerlijk bij ons huisje genieten van het mooie weer. Mensen kijken… altijd leuk.. en het gaat op Helgoland vol worden dit pinksterweekend. Lekkere broodjes van de bakker en zo vliegt onze dag voorbij. Tegen drie uur moeten wij ons huisje uit en gaan we naar de patat-visboer. Eigenlijk kijken we hier al uren naar uit, zoveel zin hebben wij aan onze gebakken vis met frietjes.
Daarna lopen we richting de boot. Wat is het mega druk met vertrekkende mensen. Blijkt dat er wel 3 boten zijn die ergens naar toe gaan varen. De achterste boot met de minste mensen is de catamaran waar wij mee gaan naar Cuxhaven.
Ook deze keer kunnen we na vertrek ons verplaatsen naar een plek aan het raam. Na een nog rustige vaart dan de heenweg komen we om kwart voor 6 in Cuxhaven aan. Reistas pakken, en op naar de auto.
Maar hoe komen we van de parkeerplaats af… De slagboom lijkt vergrendeld. Ilse gaat op onderzoek uit en kan de vergrendeling heel makkelijk eraf halen en de slagboom omhoog duwen… pppfff.. gelukkig we hoeven hier niet een nacht te wachten tot iemand ons komt te bevrijden. Zonder file komen we met een ruime 3 uur in Zwolle aan. Best wel moe, na een leuke midweek en heel veel foto’s…

Vanaf bovenland zicht op Düne
Dit bericht is geplaatst in 2022-3 Helgoland, 2022-3-d Afscheid van Helgoland. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord