Helgoland en windkracht 5

Donderdag 2 juni
Een bijzondere lucht als ik naar buiten kijk. Dikke donkere wolken die in rap tempo langs drijven en door het zonnetje verlicht worden. Om zeven uur zoeken we een aantal lekkere broodjes uit bij de bakker. Daarna gaan we naar het bovenland op weg naar de Jan van Genten. Het is voor het eerst fris met veel wind, windkracht 5 Door de harde wind blijven de Jan van Genten in de lucht hangen, voor ze op de rotsen neerploffen. Een hele gave gewaarwording en de perfecte manier om ze in vlucht vast te leggen.

Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Zeekoet
Helgoland – Zeekoet één heeft een ring om zijn oog
Helgoland – zeekoet
Helgoland – Zeekoet

We blijven genieten van dit schouwspel tot we helemaal verkleumd zijn. We lopen terug naar het bovendorp waar we bij de bakkerij ons op warmen aan een kop koffie. Ja dan willen we nog een keer dit spektakel meemaken tot we opnieuw koud zijn

Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent een jong van een jaar oud
Helgoland – Jan van Genten meeuwen
Helgoland – Lange Anna
Helgoland – een meeuw met jonkies
Helgoland – zeekoeten
Helgoland – zeekoeten

We nemen de trap naar beneden om tussen de struiken door terug naar ons huisje te lopen. Helaas geen vogeltjes.. Terug bij ons huisje komt de zon te voorschijn en gaan we uitrusten en mensen kijken. Het wordt steeds zonniger en de wind neemt in kracht af. Na het eten bij Flamingo gaan we nog een keer naar de Jan van Genten. Het is lang niet zo koud als vanochtend We zien en horen een jonkie zijn best doen om uit het ei te komen. We zullen een nacht geduld moeten hebben om het jong helemaal te kunnen zien. Verschillende jongen van piepklein tot met dons zien we onder de ouders zitten.

Helgoland – goed voor je ei zorgen
Helgoland – uit het ei
Helgoland – een pluizebol
Helgoland – wat je van ver haalt is lekker
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Dit bericht is geplaatst in 2022-3 Helgoland, 2022-3-c Helgoland en windkracht 5. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord