Nog een keertje Dune

Woensdag 1 juni
Er wordt slecht weer voorspelt voor de ochtend. We vinden dat we langzaam op mogen starten. Als dit slecht weer is, vind ik het prima. De zon schijnt om half 7 volop. Inderdaad komen er steeds meer wolken aan. Tijdens het ontbijt trekt het opeens dicht en gaat het regenen. Toch niet voor niks dat we rustig aan zijn opgestart. Rond de middag is het droog en gaan we opnieuw naar Dune, we willen nog wel een keertje de zeehonden bewonderen. We gaan het rondje de andere kant op maken. Een kleine groep zeehonden ligt ons op te wachten. Prachtig.

Düne
Düne – zeehond
Düne – links zeehond – rechts kegelrob

Op dit stuk strand vinden we allemaal rond afgesleten steentjes en ieniemienie schelpen. Als we een lunchplek gevonden hebben, komt er een scholekster wel heel nieuwsgierig kijken of we iets eetbaars laten vallen. Ik kan hem bijna aaien.

Düne – Scholekster

Op de plek waar we gisteren de eerste zeehonden zagen ligt nu een hele groep vrij dicht op elkaar, zodat je ze niet mooi op de foto kan zetten, één grote massa met logge lijven. We besluiten nog even terug te gaan naar de andere kant van het eiland om bij de eerste groep zeehonden te kijken. Ach wat schattig, moeder eidereend met haar jonkies. Eén van de kleintjes lukt het maar niet om onder water te gaan duiken om eten te zoeken, zo komisch.

Düne – moeder eider met pulletjes
Düne – moeder eider met pulletjes op naar de zwemles

We zien de watertaxi naar Dune toekomen. Dan weet je dat je naar de aanlegsteiger moet lopen, zodra de laatste persoon een voet aan boord heeft gezet, vertrekt de boot. Er wordt niet gewacht op aanlopende mensen. We kunnen nog even genieten op ons terras van de zon Precies op tijd bemachtigen wij de laatste tafel bij de Pizzeria. Een hele lekkere dunne pizza met tonijn en Parma ham gaat er goed in. Nu de zon uit onze tuin weg is gaan we bij de haven in het zonnetje zitten mensen kijken. Energie sparen om morgenvroeg op tijd naar de Jan van Genten te gaan.

Dit bericht is geplaatst in 2022-3 Helgoland, 2022-3-b Nog een keertje Dune. Bookmark de permalink.