Dune

Dinsdag 31 mei.
Met verschillende verse broodjes van de bakker en fruit hebben we een uitgebreid ontbijt.
In de verte zien we donkere wolken, die heel langzaam van ons weg drijven. Geen wind.. Helemaal goed dan kunnen wij met de watertaxi naar het eiland Dune. We maken een rondje over het strand en zien een eidereend die voor ons gaat poseren. Ik kan zelfs plat op de grond liggen om mooie foto’s te maken. Met een klein beetje hulp van Ilse kom ik redelijk makkelijk overeind, yes ik kan het weer..

Düne – Eider

En ja hoor daar liggen de zeehonden en kegelrobben. We vermaken ons hier tijden, wat een grappige beesten zijn het, en op 30 meter afstand kan je ze goed bewonderen. Met moeite kunnen we ons losrukken van deze dieren om verder te wandelen. Tot we aan de zuidkant opnieuw een groep met zeehonden en kegelrobben zien.. Het laatste bankje is voor ons waar we onze lunch in het zonnetje op kunnen eten.. wat is dit genieten zeg.. Als we het hele eiland rond zijn gelopen hoeven we niet lang te wachten op de watertaxi die ons terug brengt naar Helgoland.

Düne
Düne
Düne
Düne
Düne
Düne
Düne

Dinsdag 31 mei Middag op Helgoland
Het weer word steeds mooier, dat we heerlijk buiten op ons terras bij kunnen komen. Na een powernap gaan we een stuk van het benedenland bekijken. We hadden in al deze struiken iets meer vogels verwacht, helaas Bij Flamingo willen we gaan eten, dat denken veel meer mensen. Met heel veel geduld, lees zeker een uur, krijgen we ons eten. Zo komen we wel aan onze rustpauze toe 🤣

Helgoland – Alk
Helgoland – Kneu

Vol energie gaan we met de lift naar het bovenland. Het licht is misschien nog wel mooier dan gisteren om de Jan van Genten vast te leggen. Ilse heeft haar plaats gevonden waar ze de Jan van Genten aan ziet komen vliegen om vast te leggen.. Het blijft lastig, we zijn hier nog een paar dagen, we komen hier vast nog een keertje terug.

Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland
Ook op Helgoland gaat de zon onder
Dit bericht is geplaatst in 2022-3 Helgoland, 2022-3-a Dune. Bookmark de permalink.