Zwolle – Cuxhaven – Helgoland

Maandag 30 mei Zwolle – Cuxhaven
De wekker gaat echt heel vroeg.
De jongens willen graag een ontbijt bij moeders want ze gaat een paar dagen het land, voor hen de wereld, uit…
Half 7 ben ik er klaar voor. Onderweg naar Ilse bedenk ik mij dat ik mijn paspoort niet mee heb, zal je zien dat je juist dan gecontroleerd wordt. Hulpdiensten Edgar en Joran komen die wel op de fiets brengen. Haha wat duurt wachten dan lang. Opnieuw een moment voor de jongens om gedag te zeggen 😀
We rijden een paar minuten op de snelweg en komen in een file terecht… nee he… blijkt een kijkers file te zijn maar toch.. De rest van de reis naar Cuxhaven verloopt goed en gaat via een mooie route. Een gebied met allemaal rododendrons in alle kleuren, prachtig.

Parkeerplaats gevonden en dan nog 750 meter naar de boot. Waar is die boot dan…. Voor je gevoel lopen we veel verder dan die 750 meter en we zien geen FRS travel kantoor en de tijd begint wel te dringen Yes op de kade zien we een kleine kiosk van de rederij…. En de boot… die komt pas tegen vertrektijd aan.

De catamaran die ons naar Helgoland brengt
Tjonge wat is het druk…niet dus…
Aankomst in Helgoland

Een grote catamaran met heel weinig passagiers. Zodra we varen besluiten we te verkassen naar een plaatsje bij het raam. Het weer wordt steeds beter als we naar Helgoland varen. De zon schijnt als we van de boot naar ons appartement lopen. De eerste indruk is verrassend leuk, en gezellig Scandinavisch. Wij maar denken dat hier alleen vogelaars naar toe gaan, niet dus….

Wie had verwacht om op ons eigen terras te zitten in het zonnetje? Wij niet.. wat een kadootje Uitzicht op een speelplaats waar jong en oud zich vermaken. We zien de watertaxi naar Dune heen en weer varen, en het eiland ziet er mooi uit vanaf onze plek.
We gaan op ontdekkingstocht over het kleine eiland en gaan in het beneden gedeelte beginnen, we hebben meerdere dagen, we hoeven niet alles gelijk te zien…. Een heuse winkelstraat, met koffietentjes en eettentjes, alles ziet er mooi uit, gaat nog lastig worden om te kiezen.
Bij de Bonte Koe gaan we buiten eten
Gebakken vis met aardappel en voor mij met letterlijk 1 blaadje sla.

Gewoon buiten eten

Zullen we dan toch een stukje langs de kust omhoog lopen.. Het is nu mooi weer en je weet niet of het zo blijft.
Camera mee en daar gaan we. Een pittige klim naar boven en dan heb je wel wat hoor
Op heel veel plaatsen zijn mooie uitkijkpunten. We horen al van ver de Jan van Genten bij de Lummerfelsen lawaai maken. We kijken onze ogen uit. Je kunt naast deze vogels staan die hier op hun nesten zitten. Zij trekken zich helemaal niets van ons aan. Ze maken ruzie en proberen elkaar het hof te maken. We kunnen een paar jonkies zien. Het lijkt alsof ze voor dood onder hun ouders liggen. We moeten onszelf dwingen om terug te gaan, er komen nog meer dagen Terug via de zelfde route zodat we de volgende keer nog iets nieuws kunnen ontdekken.

Bovenland Helgoland
Helgoland – De spreeuw zit mooi te zijn in de zon
Helgoland – Hele wanden vol met zeekoeten
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent
Helgoland – Jan van Gent jong, lijkt dood, is ie niet
Dit bericht is geplaatst in 2022-3 Helgoland. Bookmark de permalink.