2022-d-e. Crater Lake

29 juli Crater Lake 30°
Het is nog vroeg dat we alle tijd kunnen nemen om bij Crater Lake te kijken. Crater Lake is ontstaan nadat een vulkaanuitbarsting de top van de berg had weggeslagen. Dit is nu het diepste meer van de wereld. Het water is zo blauw…. We hebben in Canada blauwe meren gezien, dit overtreft het wel. We rijden een rondje om het meer en maken gebruik van de vele stopplaatsen. Wizard Island ziet er uit als een tovenaarshoed. Ik moet de foto nog van Joran krijgen waar ik heel charmant op sta… We zien op sommige plekken nog een klein beetje sneeuw liggen. De tweede helft staat de zon niet gunstig voor foto’s, je krijgt dan een heel ander effect op het meer. In Prospect zitten we in een historic hotel. De jongens vinden het chique aandoen en gaan er gelijk met een hete aardappel in hun keel van praten.. Een mooie afwisselende reisdag.

Crater Lake met Wizard Island
Bij Crater Lake
Crater Lake met Wizard Island
Crater Lake
Crater Lake
Crater Lake met Wizard Island
Shuttle tram bij Crater Lake
Crater Lake met Wizard Island
Grijze notenkraker
Crater Lake
Mexicaanse roodmus – Crater Lake
Bij het Crater Lake
Crater Lake met Wizard Island
Crater Lake
Nog een restje sneeuw Crater Lake
Crater Lake
Crater Lake
Crater Lake

30 juli Butte Falls 38°
We starten rustig op.. In de general store is het zoeken naar iets wat door kan gaan voor ontbijt. Met een pizza stick, egg stick en een banaan moeten we een heel eind komen. Voor onze middag activiteit in Grants Pass gaan we eerst naar Butte Falls. Een mooie brede waterval.

Op weg naar Butte Falls
Butte Falls
Butte Falls

Grants Pass – Hellgate Jetboat 39°
Een gevalletje: je kunt niet altijd zes gooien. Ruim op tijd zijn we in Grants Pass om ons aan te melden voor de boottrip. Het lijkt wel een attractie pad, die ons naar de aanlegsteiger brengt…. In de schaduw kunnen we rustig wat eten en drinken tot we aan boord mogen. Ondertussen spot ik een visarend en nog een mooi vogeltje. Het feest kan beginnen…. Wij zijn de enige buitenlanders aan boord en worden met veel applaus welkom gegeten. We dachten dat we een natuur trip zouden krijgen. Na een paar meter laat de stuurman een paar kunstjes zien. Flink remmen en ja dan is de halve boot en wij dus ook behoorlijk nat. Niet dat het erg is, met ruim 30 graden. Wildlife zien we amper, en als er iets te zien is, is er geen aandacht voor. Het is typisch Amerikaans vermaak. Zien en gezien worden. Mensen worden zelfs voor schut gezet door de stuurman en iedereen vind het leuk…. Er zit een oude dame van 92 jaar achter ons en voor ons een vrouw van zeker 70, met de meest grote glimlach de hele tijd op haar gezicht…. Het is flink druk op en langs het water. Iedereen zwaait naar elkaar en de stuurman moet even weer laten zien wat hij allemaal kan. We spinnen over het water.. We varen met nog een jetboat de rivier een groot stuk af. En met twee boten kan je nog meer special effecten creëren. Het ziet er echt heel mooi uit, maar ik durf mijn camera er niet bij te pakken. Het laatste stuk gaan we door een canyon, wat echt heel gaaf is. We zien een bald eagle. Ik probeer toch met de camera een foto te maken. De stuurman vind dat ik te lang bezig ben en heeft zijn Amerikaanse grapjes al weer klaar. Gauw de camera weg anders is ie straks helemaal nat.. Edgar en Joran vinden de snelheid van de boot leuk, maar vinden alle vermaak erom heen toch niet heel prettig. Na een uur zijn we er klaar mee, uitstappen is alleen geen optie… Een Amerikaanse ervaring rijker.

Grants Pass – Hellgate Jetboat
Grants Pass – Hellgate Jetboat
Visarend – Grants Pass
Grants Pass – Hellgate Jetboat
Grants Pass – Hellgate Jetboat
Grants Pass – Hellgate Jetboat
Grants Pass – Hellgate Jetboat
Grants Pass – Hellgate Jetboat
Amerikaanse zeearend – Grants Pass

31 juli Prospect – Roque River Gorge 35°
We gaan bij Beckie’s Café een keer uit ontbijten voor we aan onze lange reisdag beginnen. Ilse bedankt voor de tip, wat was het veel, hier kunnen we de hele dag op teren en ik kon mijn cinnemon-rol echt niet op. Om de hoek bij Beckie’s Café kunnen we al een begin maken met de verbranding van het ontbijt. We lopen een stuk langs de Roque River Gorge, verschillende platforms maken het mogelijk om bijna boven de rivier te staan. Het is al tijden droog en toch raast het water hier door de canyon. Het lijkt erop dat het bos om de canyon mikado heeft gespeeld, bomen liggen overal dwars over de canyon heen. De laatste foto is van de levende stronk. De wortels van deze boom zijn verweven met de wortels van zijn buurman en zo blijft de boom in leven.

Prospect – Roque River Gorge
Prospect – Roque River Gorge
Prospect – Roque River Gorge
Prospect – Roque River Gorge
Prospect – Roque River Gorge

Whitehorse Falls 33°
Onderweg naar onze volgende waterval zien we in de rotsen de oren van een konijn. Het bos bij de Whitehorse Falls is zo feeëriek, alle takken zijn behangen met mos, ik mis alleen de dauw en je zit in het regenwoud.

Whitehorse Falls
Whitehorse Falls
Whitehorse Falls
Whitehorse Falls, foto door Joran gemaakt

Watson Falls 35°
De volgende waterval moeten we de nodige hoogtemeters overbruggen. Zo fris als de dag begon, zo warm hebben we het ondertussen gekregen. We horen en zien onderweg het water overal langs de rotsen en planten lopen.

Toketee Falls 35°
Nog één waterval om het af te leren. Vandaag hadden we een fiets met zonnepanelen ingehaald, nu staat de fiets bij de parkeerplaats, 200 traptreden met tussendoor een aantal heuveltjes. Al een paar keer zie ik iets van een touw, die in beweging is…. raar… Komen we bij het uitzicht op de Toketee Falls, staat daar een jonge dame op het touw tig meters boven de afgrond te balanceren… bbrr… gelukkig is ze gezekerd anders lag ze nu in de rivier. Ze moet nog wel vaker oefenen, ze viel regelmatig van het touw.

Toketee Falls
Toketee Falls – Foto door Joran gemaakt

Mott Bridge 36°
Het rijden langs de Umpqua River is prachtig. Minder bomen die door het vuur zijn verwoest. En tig kleuren groen, zelfs het water doet hier zo nu en dan aan mee. Joran vind een geschikt plekje om drone te vliegen bij een oude brug. Wij zoeken de verkoeling van de schaduw op, het is bloedje heet. Vandaag een paar keer een aantal kalkoenen gezien, geen idee of het wilde zijn of dat ze vet gemest worden om straks met kerst geserveerd te worden..

Mott Bridge
Bij de Mott Bridge
Bij de Mott bridge
Bij de Mott Bridge
Dit bericht is geplaatst in 2022-4 West-Amerika, 2022-4-e Crater Lake. Bookmark de permalink.