2022-4-f Newport

31 juli Heceta Head Lighthouse State Scenic Viewpoint 16°
Op het moment dat we een bord zien van Elk viewpoint, staan er twee herten met groot gewei langs de kant van het bos. We kunnen niet stoppen op de weg, en moeten het doen met ons geheugen om dit moment vast te houden… Een paar honderd meter verderop bij het uitzichtpunt zijn er geen herten te vinden.. En dan komen we uit bij de kust van Oregon… We stoppen alleen nog bij Heceta Lighthouse, we zijn moe van alle indrukken die we vandaag op hebben gedaan en willen graag naar ons hotel met uitzicht op de zee. Uitzicht hebben we haast niet meer, we worden omringd door bewolking. Als je aan de kust zit, is een visrestaurant een goede keuze. Dat denken meer mensen het hele restaurant zit bom vol. Zodra er plaats is, krijgen we een berichtje. Zo kunnen we Newport verkennen. De mensen die op straat wonen, komen tot leven. Hier kan ik niet zo best aan wennen, en de jongens voelen zich er ook niet prettig bij. Terug naar het restaurant tot we aan de beurt zijn. Wat hebben de mannen van hun vis gesmuld. (En ik van mijn salade, ik had al genoeg aan de vislucht)

Op naar de kust
Heceta Lighthouse
Heceta Lighthouse
Heceta Lighthouse
Onderweg naar Newport

Yaquina Head – Cobble Beach 16°
Op het moment met het meeste zicht gaan we naar de vuurtoren om de hoek bij Newport Met moeite kunnen we een paar zeehonden zien op de rotsen. Als ik later de foto’s bekijk, blijkt dat een bepaalde rots vol lag, met het blote oog was dat niet zichtbaar.. Dit strand bestaat uit donker grijze ronde stenen. Het geluid als de zee over de stenen klatert, is zo grappig.

Bij Moolack Beach doet Hans nog een poging om fossielen te vinden.. mislukt.

Moolack Beach
Moolack Beach

Devils Punch Bowl zal met een beetje zonlicht er prachtig uitzien, allemaal bijzondere vormen.

Devils Punch Bowl
Devils Punch Bowl

Joran heeft vandaag het restaurant uitgekozen. De serveerster heeft binnen een paar minuten haar fooi al verdiend. De jongens kunnen haar humor waarderen.. Jack Prats Bayfront… lekker rustig, goede hamburgers, (de eerste deze vakantie) en voor mij een pittige salade. Hans en ik gaan na het eten terug naar Yaquina Head op zoek naar de tidepools. Wat gaaf die zee anemonen, de zeesterren hebben wij nog niet gevonden.

Yaquina Head
Yaquina Head
Yaquina Head
Yaquina Head

1 augustus Heceta Head Lighthouse nog een keer 16°
Na een korte nacht ga ik met Joran om half vijf richting de vuurtoren. In Newport hangt nog steeds de bewolking erg laag, hopelijk bij Heceta Head Lighthouse dat we meer zicht hebben. We lopen de sprookjesachtige Hobbit trail naar de vuurtoren die op de klif staat en bewonderen het mooie bos erom heen, het mos hangt en het water drupt van de takken. De zonsopkomst is niet te zien. Met een magere score aan foto’s gaan we terug naar ons hotel.

Haceta Head Lighthouse
Haceta Head Lighthouse
Haceta Head Lighthouse
Haceta Head Lighthouse
Haceta Head Lighthouse
Witkruingors – Haceta Head Lighthouse
Witkruingors juveniel – Haceta Head Lighthouse

We verwachten dat Hans en Edgar nog in dromenland liggen en nemen onze tijd om te stoppen bij Thor’s Well. Bij hoogtij en als de golven sterk zijn spuiten natuurlijke fonteinen omhoog. Vandaag dus niet, de zee is erg rustig en hoogtij was 5 uur geleden.

Ook kijken we even bij Devil’s Churn Scenic Overlook. Bij elke golfbeweging loopt de korte kloof vol, waarna die ook weer leeg stroomt.

Yaquina Beach 16°
Opstarten is vandaag een beetje lastig voor de mannen, terwijl ik sta te popelen om op pad te gaan. We gaan een heel stuk langs de kust naar het Noorden. Opnieuw gaan we bij Yaquina beach met Joran kijken naar de onderwater wereld, we zien nu 1 zeester en de zeehonden laten zich ook goed zien.

Yaquina Beach
Yaquina Beach
Yaquina Beach
Yaquina Beach

Cape Kiwanda 18°
Bij Cape Kiwanda ligt een grote rots in de zee. En er is opeens een zandduin.

Cape Kiwanda
Cape Kiwanda
Cape Kiwanda

2 augustus Cannon Beach 17°
Langs de Highway 101 maken we diverse stops om de kust te bekijken. Tijd voor koffie om de mannen tot leven te krijgen, wat kunnen ze slapen in de auto zeg. Voor we nog maar iets gezegd hebben worden we in Oregon vaak aangesproken, het is blijkbaar bijzonder om Europeanen hier te zien.. De eigenaar en zoon van de bakkerij en koffietent hebben zelf een paar jaar in Eindhoven gewoond en gewerkt. Wow wat spreken ze goed Nederlands. Dit werkt aanstekelijk, nog meer mensen willen van alles van ons weten. We worden bijna als bn’ers uitgezwaaid.

Highway 101 naar het Noorden
Highway 101 naar het Noorden
Highway 101 naar het Noorden
Highway 101 naar het Noorden
Highway 101 naar het Noorden

We maken een laatste stop aan de kust bij Cannon Beach voor we de lange tocht beginnen door het binnenland.

Cannon Beach
Cannon Beach
Dit bericht is geplaatst in 2022-4 West-Amerika, 2022-4-f Newport. Bookmark de permalink.