Dag 3 Geiser en watervallen

7 maart 2023, -3 graden
Overnachten bij de boer
Joran vind het helemaal leuk dat we op een boerderij overnachten. Bij het ontbijt kijken we zo in de stal.

Geysir
Nu hopen dat we opnieuw een zonnige dag krijgen. We gaan naar een geiser en het mooiste plaatje is met de zonsopkomst op de achtergrond…. Helaas niet gelukt, bewolking…. Op takken en struiken slaat de damp van een geiser, wat gelijk bevriest. Op de dunne takjes zie je centimeters dikke lagen glasplaatjes. Het maakt ook een klingelend glas geluid, zo bijzonder.

Gulfoss
De Gulfoss waterval is een beetje bevroren, prachtig, maar wat een wind en wat een kou. Voor we de bus ingaan eerst een lekkere bak koffie om op te warmen.

Bruarhlöð
De Bruarhlöð kloof is lastig vast te leggen. Er zit weinig kleur in de natuur.

Faxafoss
De keus is makkelijk of badderen in de Secret Lagoon of naar de Faxafoss. Volgens Joran is de Lagoon niet zo secret, er staan zoveel auto’s. Het is best een uitdaging om via de vlonders naar beneden te lopen. De wind trekt, en is erg koud. Beneden sta je in de luwte en is het aangenaam.


Dit bericht is geplaatst in 2023-3 IJsland Fotoreis, Dag 3 Geiser en watervallen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord