Gemmi pas

Vroeg opstaan om met de trein van half 9 naar Brig te kunnen. Van Brig terug naar Leuk, en in Leuk met de bus naar Leukerbad. Aan deze kant van de berg is de sneeuw grotendeels verdwenen. We wandelen door de oude hoofdstraat naar het dalstation om met de kabelbaan boven op de berg te komen. Wat een geweldig uitzicht op Leukerbad.

    

Voor ons zien we veel mensen die al op pad zijn om de “pelgrimstocht” te maken. Met de zon en  wind achter ons is het zelfs warm om naar beneden te lopen.

  

Halverwege komen wij bij een mooi oud berghotel. Als we buiten willen picknicken waaien we bijna uit onze kleren. Tijd om snel verder te gaan en te zorgen dat we snel achter deze berg komen en uit de wind lopen. Er zijn ook ontzettend veel mensen die de andere kant oplopen, de berg op met die snijdende kou, wat een prestatie zeg.

   
Het blijft een mooie tocht net binnen de 4 uur zijn we bij het eindpunt boven bij Kandersteg. Als we beneden zijn nemen we de bus omdat we geen energie meer hebben om nog een uur terug te lopen naar ons hotel.

 

Dit bericht is geplaatst in 2011-1 Zwitserland januari. Bookmark de permalink.