Vertrek naar Amerika

16 juni 2011

Het vliegtuig vertrekt om 09:50. Na een zeer uitgebreid ontbijtbuffet (je kunt het zo gek niet verzinnen of ze hadden het wel tot taart/dessert toe) zijn we met de shuttlebus naar het vliegveld gegaan. Gelijk bagage inleveren en door de douane. Natuurlijk zegt dat apparaat ‘piep’ als de tas van Ilse door de scanner gaat, oepsie er zat nog een flesje in! Ook Anita moet weer gefouilleerd worden. Wat ze toch in haar heeft wat piept blijft nog altijd een vraag.

Na lang wachten mogen we het vliegtuig in. Het is al na tienen en we vliegen nog steeds niet, en de verlichting is opeens uitgevallen. De piloot roept om dat er iets mis is met de elektra en dat ze gaan kijken naar een oplossing. Er zit dus niets anders op dan wachten in een bloedheet vliegtuig. Na ongeveer een half uur, en vervolgens een uur wachten krijgen we te horen dat het probleem niet gelijk verholpen kan worden. Dit houdt in dat we met een ander toestel moeten vliegen dat dus nog geregeld moet worden. Alle bagage, catering en goederen moet eruit gehaald worden. Nieuw toestel moet ook nog schoongemaakt worden en opnieuw ingepakt worden. Gelukkig hadden we nog niet gewacht vandaag, dus dat kon er ook nog wel bij. De nieuwe vertrektijd zou 13:45 worden. Uiteindelijk vertrokken we om 15 uur. We waren dan ook al moe voordat we vertrokken, en dan moet je nog 11 uur op je kont zitten.

De vlucht verloopt goed. Elke stoel heeft een eigen beeldschermpje met tig mogelijkheden van spelletjes, films, muziek etc. om de vlucht goed door te komen. We vlogen over Groenland en Canada heen, schitterend!

We kwamen Nederlandse tijd om 02:00 uur aan. Dan ben je er nog niet! Je moet eerst nog langs de douane heen, en daar ben je wel 2 uur zoet mee. Vanaf het vliegveld moesten we nog vervoer regelen naar het hotel. Je komt gelijk uit op een zesbaans autoweg, met een woedende taxichauffeur die boos wordt op iemand en bijna klappen gaat uitdelen. Om half 7 Amerikaanse tijd waren we eindelijk bij het hotel en konden we lekker op bed liggen met maar liefst 5 kussens.

Dit bericht is geplaatst in 2011-4 Amerika 15 juni t/m 2 juli. Bookmark de permalink.

7 reacties op Vertrek naar Amerika

  1. anita schreef:

    Heel erg bedankt voor alle kaarten en de felicitaties die ik heb mogen ontvangen 🙂

  2. Yvonne schreef:

    GEFELICITEEEEEEERD! 😀
    (en wauw, prachtige foto’s vanuit het vliegtuig!)

  3. Inge schreef:

    Ha die Ilse,

    Wat een avontuur is het nu al!! Geniet ervan.

    En uiteraard van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag. Namens al jouw collega’s van Buitenplaats Gerner de hartelijke groeten en veel plezier.

    Inge

  4. anita schreef:

    Nee, helaas geen vriendjes geworden. Heb de hele vlucht geen oog dicht gedaan, maar was daar ook niet moe genoeg voor. Ik had meer behoefte aan een staplaats 😉 even mijn benen strekken.

    tis nu 10 over half 7 en vertrekken om 8 uur richting Phoenix

    Ilse

  5. gerda schreef:

    goed begin is het halve werk!

  6. Jos schreef:

    En? ben je nog vrienden met de steward(des) geworden zodat jij in haar/zijn bed mocht slapen? 🙂

Reacties zijn gesloten.