San Diego

Na een redelijke nacht, vertrekken we om 8 uur naar San Diego. We hebben niet zo’n goed beeld van wat San Diego te bieden heeft, en verwachten er dan ook niet zo veel van. Van Los Angeles zijn we twee uur onderweg om er te komen.

Als je Los Angeles uit bent, wat bijna een uur duurt, kom je in een mooie omgeving. In San Diego beginnen we in Old Town. Het oude, gerestaureerde deel van de stad. We rijden er een stukje met de bus doorheen en zien gelijk dat het een hele gezellige sfeer heeft, met leuke kleine huisjes van hout, met veel kleuren. We krijgen een uur de tijd om het te bekijken, wat helaas aan de korte kant is. Er is zoveel te zien, en het ruikt overal naar lekker eten!!

Na Old Town maken we een rondje door de stad heen met de bus. We rijden langs oude en nieuwe gebouwen, een super mooi stadion, het gaslamp kwartier en Balboa park. We krijgen de tijd om rond te lopen door het park met allemaal musea. De musea interesseert ons niet zo veel, maar de gebouwen zelf zijn wel erg mooi.

We vervolgen de reis naar Seaport Village. Een klein ‘dorpje’ in de stad dat aan de zee gelegen is. Het is erg gezellig, er wordt muziek gemaakt, wederom lekker eten, en mooie huisjes/gebouwtjes. Vanaf Seaport Village maken we nog een boottocht door de haven heen. De zon brand toch net iets harder dan we dachten, met het resultaat dat we twee mooie roodhuiden in ons midden hebben.

De dag zit erop, het is tijd om terug naar Los Angeles te gaan, waar we in stijl afsluiten met Mexicaans eten.  Het was een mooie dag, en San Diego is zeker de moeite waard.

Dit bericht is geplaatst in 2011-4 Amerika 15 juni t/m 2 juli. Bookmark de permalink.

Eén reactie op San Diego

  1. Jos schreef:

    Een mooi ouderwets dorpje dus. jammer alleen dat die musea niks waren, maar het Mexicaanse eten is vast bevalen en met een beetje mazzel heb je Zorro nog gezien 😉

Reacties zijn gesloten.