dag 3 Skiën

Vandaag gaat Jos leren skiën. Hij heeft enorm veel zin, en het ziet er zo makkelijk uit. Gaat hij het echt leuk vinden als hij eenmaal die lange latten onder zich aan heeft? We gingen er van uit dat de lessen op oefenpistes achter ons  hotel  gebruikt zouden worden. Want dat zijn toch de babypiste’s waar ze het over hadden? Wil de ski-leraar toch mooi de berg op. Gauw kaartjes gekocht en daar gaan we. Gisteren zagen we al wel dat de bomen een beetje wit waren geworden boven op de berg. Hoe hoger we komen hoe meer wit er op de bomen zit, wauw wat een gaaf gezicht zeg. Boven sneeuwt het nog steeds een beetje, maar wel de hele dag door, en aan de hoeveelheid sneeuw op de tafeltjes kun je wel zien dat er zo’n 20 cm gevallen is.

   

Hans en Anita kijken bij de hut toe wat Jos en Ilse leren. Zo nu en dan komt de zon bijna door, heerlijk. Na een uur les heeft Jos wel in de gaten dat het niet zijn ding is om te skiën. Hij heeft slechts één keer de sleeplift geramd en is maar één keer uit de lift gevallen en maar een paar keer de controle over de ski’s verloren. Terwijl Ilse het net leuk begint te vinden. Geeft niets er zijn nog genoeg andere dingen om van te genieten. Omdat we een dagkaart hebben gaan we de ski-spullen  eerst weg brengen – want het is toch best wel vermoeiend zo’n ochtendje skiën – om daarna nog een keer naar boven te gaan om te genieten. Uiteindelijk is de zon toen wij boven op de berg waren niet meer tevoorschijn gekomen. De wandeling die we wilden maken duurde helaas te lang zodat we dan niet meer met de laatste kabelbaan naar beneden kunnen, dus al snel zijn we weer naar beneden gegaan.

   

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in 2012-1 Oostenrijk Pertisau. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar dag 3 Skiën

  1. Hans van Leeuwen schreef:

    hahahaha, skiën ziet er inderdaad makkelijk uit 🙂 tijdens mijn eerste keer ging ik dwars door een hek hehe, het remmen vond ik dus duidelijk moeilijker 🙂

Reacties zijn gesloten.