Dag 4 Wandelen

De dag begint met een strak blauwe lucht. Alle bergen zijn rondom ons helemaal te zien. Wat is het toch extra mooi als het zonlicht op de besneeuwde wereld schijnt. Via het dorp voor wat boodschapjes, even genieten van het mooie uitzicht bij de Achensee gaan we het Gerntal in.

 

   

De zon zorgt voor de nodige warmte en al snel drijven we uit onze kleren!Pertisau ligt op 940 m. en we gaan licht stijgen tot 1040 m. bij de Pletzachalm.  Hier nemen we uitgebreid de tijd om van onze pauze te genieten, volop in de zon. Gratis zonne-energie. Hierna gaan we nog door naar de Gernalm die op 1172 m. ligt. Die aan het eind van het Gerntal ligt. Hier zijn niet zo veel mensen, iedereen geniet van de rust om zich heen. Totdat er een klein jongentje zijn speelgoed tractor  over een smal  richeltje naar boven sleept.  Het gaat allemaal goed, maar of dit nou zo goed is voor de gemoedstoestand van Anita is de vraag.

   

En dan mogen we deze mooie weg ook weer naar beneden terug lopen, de zon staat al achter ons zodat het lichtval weer voor nieuwe mooie plaatjes gaat zorgen. Wat jammer dat we nu net onze sleetjes vergeten zijn anders konden we een groot gedeelte van de weg per slee afleggen. We komen over een brug waar we een stuk boven de reling lopen, zoveel sneeuw ligt erop.

Helemaal moe, en nog nagenietend van de mooie tocht komen we zo’n 7 uur later  weer terug in het hotel.

Dit bericht is geplaatst in 2012-1 Oostenrijk Pertisau. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Dag 4 Wandelen

  1. Yvonne schreef:

    Heerlijk wat veel sneeuw! 🙂

Reacties zijn gesloten.