2 Pingyao

Vanuit Beijing gaan we met de bus naar het station. In de VIP ruimte moeten we wachten tot we in de trein mogen.  Er ontstaat lichte paniek als je als niet-chinees aan een kassa verschijnt. Bij de KFC halen ze gelijk de plaatjes menu kaart erbij, ook voor ons besteld dat net zo makkelijk. En dan is het zover, met het treinkaartje mag je door de controle post. Bij de wagon word je kaartje omgewisseld in een fiche en mag je op zoek naar je slaapplaats. We rijden met de hardsleeper.  Een coupee met twee stapelbedden  van 3 hoog zonder deur oftewel een grote slaapzaal. Zolang degene die in het onderste bed niet wil liggen kun je daar met z’n tweeën zitten. In het gangpad heb je ook nog twee zitplaatsjes. Stipt op tijd vertrekt de trein om 19.03, helaas kunnen we niets van de omgeving zien omdat het eerst een uur duurt voordat we Beijing uit zijn en ja dan is het donker. Stipt op tijd, 22.00 uur gaat ook het licht uit. De meesten gaan ook een poging doen om te slapen.

Na een nacht van slapen, wakker zijn, slapen en nog tig keer wakker zijn komen we rond half acht in de ochtend aan in Pingyao. Bij het station staan drie elektro karretjes klaar om ons naar de binnenstad te brengen. Brr het is nog best wel een beetje fris om in een open karretje te rijden ook al schijnt de zon volop, ach het is maar een klein stukje naar het guesthouse. We beginnen met een lekkere appelpannenkoek en cappuccino.

Vanaf half 12 kunnen we in onze kamer, we gaan alvast een wandeling maken. De hele oude binnenstad is ommuurt, waar je overheen kunt lopen. De muur is 12 meter hoog en 5 meter dik Het lijkt wel de grote voorjaarsschoonmaak, dekens hangen overal buiten, motoren worden gewassen, daken schoongeveegd en gerenoveerd. Na elf uur ontwaakt het stadje en stroomt het vol met toeristen.

  

 

Op de tweede dag zijn de vrije dagen van de Chinezen voorbij, dit is gelijk te merken het stadje is nu heerlijk rustig. We gaan nu de andere tempels bezoeken. We hebben tussen de middag een restaurant uitgeprobeerd. Het is gewoonte om altijd heet water bij het eten te drinken, wij gebruiken het om het bestek te reinigen. De middag brengen we door bij het hotel, ervaringen uitwisselen, lekker  lezen en je klaar maken voor de treinreis die gaat komen. We gaan met de nachttrein van 20.45 en zullen met 10 uur aankomen in Xi’ an.

      

Dit bericht is geplaatst in 2012-2 China. Bookmark de permalink.

2 reacties op 2 Pingyao

  1. Hans van Leeuwen schreef:

    Ligt er overal zo weinig zwerf afval langs de straten?

    • anita schreef:

      Ja klopt de straten zijn heel schoon, er wordt de hele tijd schoongemaakt, en om de smog iets tegen gegaan worden de straten gesproeid. Er is overal wel veel stof.

Reacties zijn gesloten.