3 Xi’an

Na een slechte nacht slapen komen we om 7.15 uur met de nachttrein aan in Xi’an. Vanaf het station kunnen we lopend naar het hotel dat tegenover het station ligt. Na het ontbijt gaan we met de nieuwe gids Bruce op stap.

In het verleden was Xi’an het startpunt van de Zijderoute. Het oude centrum van Xi’an is altijd omringd geweest door een dikke muur.  We gaan een klein stukje over de muur wandelen. Een mooi uitzicht over de stad heb je vanuit de oude klokkentoren, waar vroeger elke morgen de klok geluid werd.  Vlak achter de drumtoren, bevindt zich nog altijd een oude Islamitische wijk en een uitgestrekt moskeeën complex met bijgebouwen en tuinen. Buiten de muur ligt de Kleine Gans Pagode met een mooi park eromheen. Hier zijn veel vogels en de bomen zijn hier al een stuk verder uitgelopen.

 

Voor in de trein hadden we noodles gekocht zoals de Chinezen ook allemaal doen. Helaas in de trein is er niets van gekomen.  Met een waterkoker op de kamer kunnen we die alsnog opeten.

Zo’n 30 km buiten de stad bevind zich het terracottaleger van de ‘Gele Keizer’; Qin Shihuang, dat in 1974 door boeren werd ontdekt. 7.000 soldaten en paardenfiguren zijn er blootgelegd, die het graf van de keizer Qin Shihuang bewaken. Eigenlijk hadden we iets meer beelden verwacht dan wat we nu konden zien.

  .

Om 19.40 uur vliegen we naar Chengdu in 75 minuten. Het is al donker als we vliegen, de straten van Xi’an zijn goed te zien.

Dit bericht is geplaatst in 2012-2 China. Bookmark de permalink.

2 reacties op 3 Xi’an

  1. Hans van Leeuwen schreef:

    “Hans versteend” hahahaha

  2. Yvonne schreef:

    Wauw! Dit klinkt alsof jullie China prachtig zien! 🙂

Reacties zijn gesloten.